25

320 се борят за 41 места в Общинския съвет на Хасково 

Атанас Атанасов води листата на "ПП-ДБ", Здравко Узунов е 10. в листата на ГЕРБ

 

320 са кандидатите, които се борят да влязат в 41-местния Общински съвет на Хасково. Много от тях вече имат по няколко мандата зад гърба си, други тепърва влизат в местната власт, трети се връщат, след като са скъсали с политиката за известен  период, показа наш поглед върху регистрираните листи от кандидати. 

Георги Иванов, който управлява Хасково 16 години и иска нов мандат, след като сдаде общината преди 8 години, е водач на листата на „Български глас”. Преди време пред журналисти той бе категоричен, че ако не стане кмет, ще влезе в ОбС за разлика от преди 8 години. Тогава той загуби кметските избори, бе водач на листата на формацията, която го издигна и спечели места в ОбС, но не влезе в него. В листата на партията има нови лица, сред които е Тонка Атанасова, бивш шеф на екоинспекциите в Бургас и Хасково, съветник в екоминистерството. Милена Налбантова, ръководител на клуб Рона и  председател в Съюза на организациите за любителско изкуство , също е в листата. 

Сред новите лица, претенденти да са съветници,  са Марин Райчев, Валентин Маринов и Мартин Узунов от „Ние идваме”. Последният е доскорошен заместник- областен управител на Хасково.

Нови са и кандидатите на ПП- ДБ. Водач е бившият културен министър Атанас Атанасов, в листата е  учителката му от Езиковата гимназия Дарина Влайкова. В листата са още Деян Янев, който и сега е съветник и директор на елитната гимназия, както Златимир Желев, дългогодишен експерт в общинска администрация. 

Нови лица има в друга дясна формация – КОД. Водач е д-р Веселина Узунова, главен уредник в Регионалния исторически музей. 

Няколко са изненадите в листите. Сред тях е Здравко Узунов,  бизнесмен, който преди години бе съветник, но се отдръпна от политиката. Узунов сега е на десета позиция в листата на ГЕРБ. В тази на „Ние идваме” е фотографът Христо Тотев, който е поставен на 36 място. Тодор Грозев, който е главен архитект на общината е под номер 23  сред кандидатите на ДПС.

Бизнесменът и дългогодишен съветник Златко Марчев е водач на листата на „България на регионите”. След него е Тодор Славов, а трета Марияна Стаматова.

Сред новите лица  кандидати за общински съветници на БСП са поставената на трето място адвокат Ина Вескова, както и Йордан Панев. 

4 са формациите, вписали пълни листи от 41 души. Това са ГЕРБ, „Ние идваме”, ДПС, „БСП за България”. „Алтернатива на гражданите” има само двама кандидати- Иван Педев и Франциска Дуева. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата