Следвайте ни

30 телета курбан за Байрама за хора в нужда

По случай най-големия мюсюлмански празник мюфтийството раздава порции в болницата и социални заведения

viber icon
ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

30 телета отиват курбан за болни и социално слаби в Хасково, по случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. За първа година Районно мюфтийство коли толкова много глави едър рогат добитък, за да подпомогне бедни, самотни и уязвими хора.

Средствата са отпуснати от Главно мюфтийство, а в кампанията се включиха и много спонсори. Ще раздадем пайове на МБАЛ – Хасково, на Старческия дом на Кенана, в Бежанския център в Харманли, каза районният мюфтия Басри Еминефенди. За Коч Байрама ще бъдат зарадвани и бедни и самотни възрастни мюсюлмани от Хасково и селата. Списъците са предварително изготвени от джамийските настоятелства по места, добави той.

Мюфтията каза още, че 9 души от Хасковско са се включили в българската група за голямото поклонение в Мека. Те са пътували с автобус до Истанбул, а оттам със самолет до Саудитска арабия. Хаджиите ще посетят и другия свещен за мюсюлманите град – Медина и ще се поклонят на гроба на Пророка Мохамед.

Утре - понеделник, е първият ден на Курбан Байрам. Празничната молитва в двете хасковски джамии започва след изгрев слънце – в 7.34 часа. Мюсюлманите ще празнуват до четвъртък. /Marica


Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?