Следвайте ни

30 000 лв. в бюджета за уреди за хора с увреждания 

viber icon

30 000 лв. са заложени в проекта за бюджет за т.г. за благоустрояване на обществени пространства, което да ги направи подходящи за игра и спорт на хора с увреждания. Така общината откликна на искането на родители на детски площадки да има и уреди за деца с увреждания. Тъй като тези уреди са скъпи, едва ли ще се направи много, но това е малка победа, а родителите се надяват от тук нататък да има все повече такива места.

Парите са във функция жилищно строителство, благоустрояване, комунално стопанство и опасване на  околната среда. В нея за заложени 13 млн. лв. от тях 9.3 млн. лв. са разходите на депото в Гарваново.

235 465 лв. са предвидени за финансиране на граждански инициативи за благоустрояване на пространство. 60 000 лв. са парите на стълбове и улично осветление.

Бюджетът ще бъде гласуван на  31 т. м., когато има заседание на ОбС. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?