25

3 март- Денят на българското национално Възкресение

С ритуал по издигане на Националното знаме пред Община Хасково и тържествена церемония в памет на знайните и незнайни герои, загинали за свободата на Отечеството, започна празничният 3 март в Хасково. Пред героизма на жетвите се преклониха кметът на Община Хасково Станислав Дечев, народните представители Катя Панева и Смиляна Нитова, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, областният управител на Хасково Гинка Райчева, представители на командването на Военните формирования в Хасково и Корен, общински съветници, заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметовете на Община Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, представители на политически сили, патриотични организации, стотици граждани и много деца. 

Стотици граждани се стекоха на централния площад в Димитровград, за да честват националния празник, който започна с тържествена церемония по издигане на националното знаме. Сред официалните лица бяха кметът на община Димитровград Иво Димов, народният представител Катя Панева, областният управител Гинка Райчева, председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева, общински съветници, кметове на населени места и множество граждани дошли да отдадат почит на геройски загиналите за свободата на България.  Празникът започна с тържествено приемане на строя от заместник командира на 31 батальон майор Веселин Иванов, който приветства военнослужещите от военно формирование 52 740-Хасково. Трибагреникът бе издигнат под звуците на химна в изпълнение на Забавно-духов оркестър.  С военни почести и тържествена церемония Димитровград отпразнува 146 години Свободна България.

Програмата продължи с празничен концерт на пл.Поезия с участието на възпитаниците на школите към Общинско предприятие "Детски и младежки център".  Български народни ритми, патриотични стихотворения и кръшни хора, ознаменуваха празничния ден в Димитровград.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?