Следвайте ни

3-ма от Димитровградско с К-19, изписват излекувани 

viber icon

Трима са новите с коронавирус в Димитровградско, съобщиха от Областния кризисен щаб. 71-годишен мъж с бронхопневмония, настанен в Инфекциозно отделение на хасковската болница, е с вируса. Контактните лица са издирени и са им връчени предписания. Другите две положителни проби са на две жени на 43 и 57 г. Те са се тествали извън областта, но живеят в Община Димитровград. Епидемиологичното проучване продължава и днес. 

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети шест проби за наличие на коронавирусна инфекция. Четири теста са направени в МБАЛ- Хасково. Трите проби са отчели отрицателен резултат и предстои  днес пациентите да бъдат изписани и поставени под карантина на домашно лечение. Други две проби са взети от РЗИ-Хасково. Те все още се обработват. 

Двете проби, взети от МБАЛ- Харманли на 13 юли, са отчели отрицателен резултат.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?