Следвайте ни

3-ма нови с вируса в Хасковска област, изписват оздравял

viber icon

Трима са новооткритите за последното денонощия с коронавирус в хасковска област. Сред тях е мъж на 32 г. с постоянна адресна регистрация на територията на друга област, който ще изкара карантината си в община Хасково. Контактните му лица са установени. С вируса е и жена на 49г. от  Тополовград, хоспитализирана в лечебно заведение на територията на друга област. Епидемиологичното проучване продължава и днес. 

Третият случай е на мъж на 57 г. от Ивайловградско. 

С новите три общо потвърдените в област Хасково към момента, са 110. 8 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 23 на домашно лечение, 4-ма починали и 74 излекувани.

За последното денонощие в областта са взети 133 проби за наличие на коронавирусна инфекция. 130 са взети от РЗИ, като пет са контролни и две са на контактни лица, след изтичане на 14 дневна карантина. Останалите са на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Пъстрогор, преходно жилище за жени с психични увреждания в селото и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград. Резултатите им все още се обработват. 

От МБАЛ-Хасково са взети общо три проби за COVID 19, които са отчели отрицателен резултат. 1-ва контрола на мъжа на 58 г. от община Хасково, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. 2-ра контрола на мъж на 47 години от община Димитровград, който вече е напълно излекуван и една проба на жена на 32 години от община Димитровград. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?