Следвайте ни

3-ма чужденци посрещат Нова година в ареста, реши ХОС 

viber icon

Трима чужденци  ще посрещнат новата 2021 година в ареста, след като Хасковският окръжен съд им наложи  най- тежките мерки за неотклонение „задържане под стража. 

Издирван с Европейска заповед за арест румънец ще търка нара на ареста. Той е издирван за 11 престъпления. Става въпрос за тежки умишлени престъпления, за които в Румъния му е наложено наказание „лишаване от свобода“ с остатък на изтърпяване повече от 1 година. 

Компания в ареста ще му прави и белгиец, също издирван с европейска заповед. Той се търси за “отвличане, противозаконно лишаване от свобода и задържане на заложници”. Той е обвинен, че незаконно е държал  децата си повече от пет дни извън територията на Кралство Белгия. Това е наказуемо престъпление, за което е предвидено назаказание от 1 до 5 години и глоба от 50  до 1000 евро. Ако виновният е с лишени родителски права, го очакват повече от 3 г. затвор. 

За същото престъпление в ареста остава и туркиня с белгийска карта за пребиваване. Белгийските власти я издирват, тъй като противазаконно е дължала малолетните си деца повече от 5 дни извън страната,  където други хора имат права над тях. 

Мерките на чужденците подлежат на обжалване след Нова година. Ако бъдат потвърдени, те ще бъдат екстрадирани, за да бъдат съдени в издирващите ги държави. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?