112

3 г. решетки за подпалвача на тютюневия склад и 2 къщи в Хасково

Наказание от 3 г. затвор при първоначален строг режим наложи днес Окръжният съд в Хасково на 33-годишния Тодор Бойчев, който на 16 септември м.г. опожари тютюнев склад и 2 изоставени къщи в областния град.

На разпоредителното заседание Тодор призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Като съобрази направеното самопризнание и събраните на досъдебното производство доказателства, Темида постанови присъда, с която призна подсъдимия за виновен по повдигнатото обвинение и му наложи наказание, редуцирано с 1/3 от първоначално определеното от 4 г. и половина.

„Аз подпалих сградите. Не знам защо го направих, съжалявам за стореното“, каза Тодор Бойчев преди началото на разпоредителното заседание.

Присъдата му може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред апелативните магистрати в Пловдив. 

Бойчев запали сградата край тютюневия склад до зала „Спартак“ и къщите на улиците „Добруджа“ и  „Св. св. Кирил и Методий“ на 16 септември м.г. Те са оценени общо за 486 000 лв. В деня на инцидента на Тодор била връчена съдебна заповед за незабавна защита, която му забранява да доближава родителите си в село Тракиец. Тя е издадена по дело за домашно насилие, защото системно тормозил майка си и баща си.

След като получил забраната доближава дома си, той се напил. Тогава решил спонтанно да запали сградата до тютюневите складове и къщите, където живял през последните месеци. Не го е планирал предварително, защото не е използвал запалителни течности, а използвал за палежите хартия и съчки.

Хасковлията се лекувал от алкохолна зависимост в няколко клиники. Осъждан е още 8 пъти. Наказанията му са за шофиране в нетрезво състояние, кражби, държане на дрога, закана за убийство, унищожаване и повреждане, неизпълнение на заповед по Закона за домашното насилие.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?