Следвайте ни

3.66 лв. за кубик вода от догодина, иска ВиК – Хасково

viber icon

През 2022 г. кубик вода да струва 3.66 лв., предвижда бизнес планът на ВиК- Хасково. Той ще бъде разгледан на заседанието на ОбС следващата седмица, преди да бъде внесен за съгласуване в Асоциацията  по ВиК. Общото събрание на Асоциацията  е нарочена за 3 август, а след това  бизнес планът отива  за одобрение в КЕВР, която има последната дума.

3.52 лв. плащат сега абонатите на водното дружество. Бизнес планът е за периода до  2026 г., като се предвижда тогава кубикът да стигне цена от 4.47 лв. В документа е посочено, че социално поносимата цена е 5.47 лв.

В Хасково водата е почти 100 % помпажна. През летните месеци има недостиг, а тези дни например  непрекъснато има аварии. Въпреки частичните ремонти загубите по мрежата са огромни, тя спешно се нуждае от подмяна. Вик Асоциацията, с един оператор на територията на областта,  бе създадена с цел да се търсят средства за обновяване на инфраструктурата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?