Следвайте ни

3.66 лв. за кубик вода от догодина, иска ВиК – Хасково

viber icon

През 2022 г. кубик вода да струва 3.66 лв., предвижда бизнес планът на ВиК- Хасково. Той ще бъде разгледан на заседанието на ОбС следващата седмица, преди да бъде внесен за съгласуване в Асоциацията  по ВиК. Общото събрание на Асоциацията  е нарочена за 3 август, а след това  бизнес планът отива  за одобрение в КЕВР, която има последната дума.

3.52 лв. плащат сега абонатите на водното дружество. Бизнес планът е за периода до  2026 г., като се предвижда тогава кубикът да стигне цена от 4.47 лв. В документа е посочено, че социално поносимата цена е 5.47 лв.

В Хасково водата е почти 100 % помпажна. През летните месеци има недостиг, а тези дни например  непрекъснато има аварии. Въпреки частичните ремонти загубите по мрежата са огромни, тя спешно се нуждае от подмяна. Вик Асоциацията, с един оператор на територията на областта,  бе създадена с цел да се търсят средства за обновяване на инфраструктурата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?