Следвайте ни

3.5 кг контрабандно злато спряха митничари за 2 месеца

viber icon

648.38 грама златни накити заловиха митничарите на Капитан андреево при проверки на два леки автомобила, влизащи в страната, съобщиха от агенция „Митници“.

Една част от бижутата са открити на 27 т.м. в  „MERCEDES BENZ" , в който пътувал  Великобритания. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под предната седалка е открит полиетиленов плик с недекларирани изделия от жълт метал – гривни, синджири, медальони и монети. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14 и 22 каратово злато  с общо количество 425,08 грама на стойност  31 000 лева.

Няколко часа по-късно BMW , управлявано от белгийски гражданин, влиза в страната от Турция. Във фабрична кухина, намираща се от лявата страна на багажника митническите служители откриват златни изделия с общо тегло 223,30 грама на стойност на 16 000 лв. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

През месеците юни и юли митническите служители са открили над 3.500 кг златни накити, пренасяни в нарушение на Валутния закон и Наредбата за пренасянето през границата на страната на парични средства, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия от тях. От ТД Южна морска напомнят, че нормата за безмитен внос на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама,  а на изделия от сребро е 300 грама.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?