25

287 ястия и вина на площада в Димитровград 

Десетки димитровградчани и гости на града събра на централния площад единадесетото издание на кулинарния конкурс Коледна трапеза. 

287 вида ястия, мезета и вина и 163 участници се конкурираха в кулинарен конкурс в Димитровград днес. 

Авторитетно жури в състав инж.Татяна Къшева, Илиян Илиев и Ташко Миндев оцениха най-вкусните ястия. 

Автентични обичаи от българския бит, коледари наричащи за здраве и берекет, предене на вълна, плетене на пет куки, месене на хляб пресъздаваха пред дошлите на празника жени от читалищата от селата Крум, Каснаково и Воден. Вкусен боб приготвен в Юнашки тиган приготви пред очите на присъстващите майстор Ангел Ангелов . На площада присъстващите си купуваха и автентични сурвачки, изработени в конкурса на Исторически музей и детски и младежки център. Събраните от тях средства са в подкрепа на лечението на Марти.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?