25

280 деца развиват талантите си в хасковското ч. „Заря“ 

Около  280 деца  развиват талантите си в 17-те школи в хасковското ч. „Заря- 1858“. Това са състави, школи по музика и други изкуства, хор „Родна песен“, съобщи председателят на настоятелството на читалището Красимир Кръстев. 

Тази година се навършват 165 г. от създаването на „Заря“, което е най- голямото в Южна България и едно от първите в страната.  Залата му е най- голямата в града, разполага с 666 седящи места, има перфектна акустика.  Залата вече е отоплена и климатизирана, ново е осветлението и озвучаването, ремонтирана бе и въртящата се сцена. Ще кандидатстваме с проект пред Министерството на културата, за да можем  да сменим седалките, които не отговарят на съвременните изисквания, каза Кръстев. 

11 са проявите, посветени на годишнината. На 10 март ще има съвместен концерт на ученици от Националното училище за музикално и танцово изкуство и възпитаници от музикалната школа „Манол Иванов“.   На 31 март гостува Симфониета Шумен. На 21 април е  Международният конкурс за компютърна рисунка. Тържественото събрание- концерт е на 26 май. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?