Следвайте ни

27 месеца затвор за хлапе убиец в Хасково

viber icon

За убийство зад решетките за 2 г. 3 месеца отива непълнолетният Васил Георгиев от село Александрово.

В края на ноември по-миналата година Васил и 13-годишният му по онова време братовчед Дончо умъртвиха по особено жесток начин в Александрово 61-годишния си съселянин Димо Димчев. ​Тогава хлапета пили бира с жертвата си. После се скарали на улицата с възрастния мъж. Заплашил ги с нож, а те започнали да го бият с дървени колове и ритници. Завлекли го под навес и продължили да го налагат. ​Поливали ​Димо с вода, за да се освести и продължавали да го млатят. ​След като издъхнал, момчетата захвърлили трупа му на улицата.

Сега Васил наближава 16 г., но се води шестокласник. Освен ефективното наказание, момчето трябва да плати и по 5000 лв. на наследниците на жертвата си. Присъдата подлежи на ​обжалване и протест в 15-дневен срок пред ​апелативните магистрати в Пловдив.

По-малкият Дончо, който не подлежи на наказателна отговорност, защото при извършването на престъплението бе малолетен, е настанен за 2 г. във възпитателен интернат. Това стана след решение на Хасковския районен съд по предложение на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?