Следвайте ни

2551 тира минали през "Узунджово" за 5 дни

По 10 лв. за храна на ден за всеки шофьор осигури БЧК

viber icon

През временния паркинг на бившето летище "Узунджово" са преминели за 5 дни 2551 тира, те са изведени към границата със 150 конвоя. Това съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която днес инспектира района.за условията за престой на шофьорите.

В момента ​на паркинга има 72 ​камиона. "Условията, при които изчакват водачите са достатъчно добри за ситуацията, в която се намираме.  Ако не бяхме организирали временния паркинг, сега тези шофьори щяха да изчакват на магистрала "Марица“ без охрана и вода, а камионите им щяха да са предпоставка за тежки пътни произшествия“, коментира д-р Здравкова.

В момента на временния паркинг има 30 тоалетни. Ако броят на изчакващите тук се увеличи, имало възможност за бърза реакция монтиране допълнителни. Сметосъбиране е редовно. "Всичко, което обещахме, че ще има тук сме го изпълнили. Извън ангажиментите направихме още две много важни неща. Поставена е система за дезинфекция и видеонаблюдение, които гарантират сигурността и на шофьорите, и на работещите тук“, допълни областният управител. 

От първия ден на работа на временния паркинг сертифицираните фирми за кетъринг имат достъп до обекта и носят храна на тираджиите. Освен тов,а Българският червен кръст раздава неколкократно безплатна храна и вода на водачите, обясни още д-р Стефка Здравкова.

Днес стана ясно, че БЧК има и осигурено финансиране по 10 лв. на ден за храна на шофьор.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?