Следвайте ни

2504 без работа от началото на 2021 г. в Хасковска област 

viber icon

Отварянето на заведенията даде отражение върху безработицата. В първата седмица от разхлабване на мерките от 1 до 7 март работа са започнали 417 души в Хасковска област. Това показват данните на НСИ във връзка с изследванията на отражението на пандемията върху бизнеса. 

Според проучването, 2504 души са останали без работа от началото на годината в Хасковска област. Най- много са били освободени в периода от 4-10 януари, когато на борсата са се регистрирали 546 души. 

Средно по около 200 души седмично са били новите безработни, значителна част от тези хора са освободени заради ковид кризата.  Средно по 100-на седмица намират работа, показват още данните на статистиците. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?