Следвайте ни

25 села без ток в Хасковска област

viber icon

Без ток са 25 села от региона заради обилния снеговалеж. Няма затворени пътища, съобщиха от областната управа.

По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в няколко общини. В Симеоновград без ток са 7 села - Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово. В община Хасково проблем с електрозахранването има във  Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново. В Любимец без ток са  Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица. В община Ивайловград токът е прекъснал в  Плевун. В община Харманли - Шишманово, Черепово и Изворово и Маджарово  Долни Главанак, Бориславци и Златоустово. Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета.

От Областно пътно управление Хасково обясниха, че на терен има 78 машини, които работят. Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения.

„Призоваваме всички граждани, които нямат неотложни пътувания, да не излизат с автомобилите си“, апелираха от областната управа.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?