Следвайте ни

25 лв.  става наказателната скоба от понеделник в Хасково 

viber icon

25 лв., вместо  сегашните 10 лв., ще плащат за поставената скоба  шофьорите, които  паркират неправомерно в „Синя зона“, като не плащат. Към глобата се дължи и по 1 лв. за всеки час престой. Промяната е със заповед на кмета, по предложение на „Тролейбусен транспорт“, а целта дисциплинираща, съобщи управителят на общинското дружество Албен Манджуков. 

По около 400 скоби се поставят на месец, това е трудоемко и е свързано с разходи. Екипите не успявят да поставят скоби на всички нарушители. Освен това глобата не е променяна от 12 години, а е сред най- ниските в страната. Основната ни цел обаче е дисциплинираща, допълни Манджуков. 

500 са местата в „Сина зона“ в града, предвижда е разширяване, като в нея бъдат вкарани извадени преди време райони, като час от „Бул. България“, пл. „Спартак“ и др. 

Все повече са шофьорите, които ползват системата за паркиране в зоната с SMS. Има ръст в  сравнение с ползващите паркоматите. А в сравнение с времето когато имаше инкасатори, ръстът е с 25 на сто, каза още Маджуков.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?