112
Следвайте ни

247 подали коригиращи декларации в НАП - Хасково

viber icon

27 300 физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в офиса на НАП в Хасково тази година. 247 от формулярите са за корекции в декларираните данни. Това съобщиха от приходната агенция в областния град и напомнят, че остават броени часове преди крайния срок за подаване на коригиращи декларации.

Гражданите и фирмите разполагат с 1 ден, в който могат да коригират данните, посочени съответно в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица. Това, напомнят от офиса в Хасково, става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица могат да направят корекции в периода 30 април – 30 септември, а юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци – от 30 юни до края на септември. Втората група лица подават коригиращата си декларация само онлайн, чрез електронните услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код или с електронен подпис. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?