Следвайте ни

240 човека чистят трети ден сняг в Хасково

viber icon

"240 човека работят вече трети ден от началото на снеговалежа без почивка Три фирми отговарят за почистването на Хасково - "Екопрогрес", "Атастрой" и "Грийн Партнърс". Искам да благодаря на тези хора, които и сега не спират за осигуряване на нормалното ни придвижване. През почивните дни, когато ние и децата ни се радвахме на снега от домовете си, тези служители от трите фирми без почивка и с много лични лишения, осигуриха нормални условия за придвижване в Хасково“. Това заяви днес кметът Станислав Дечев.

Той уточни, че градът е разделен на райони и всяка от фирмите отговаря за почистването на различни участъци. За почистването и обработването на пътни платна и пешеходни зони през последните два дни в Хасково са изразходвани над 150 тона сол и 50 тона пясък. 20 машини на снегопочистващата фирма "Атастрой" работили на терен, като 26 техни шофьори били на непрекъснат денонощен график.

Цялата налична техника на общинската фирма "Екопрогрес" е включена в дейностите по снегопочистване. 120 служители на предприятието работят за снегопочистването  на улиците и на пешеходните зони.

"Грийн партнърс" работи на терен с над 90 човека и четири камиона за опесъчаване. Много от дейностите се извършват на ръка и без препарати, защото централната градска част не може да бъде обработвана с препарати.

Всички сигнали, подадени от граждани на дежурния телефон в община Хасково 038 66 41 66, са отработени. Днес работата продължава по кварталите и вилните зони.

"Анализираме работата си и със сигурност имаме пропуски, които се стараем своевременно да отстраняваме. Всички, които работят на терен се справиха много добре като синхрон на действията и като отбор. Но въпреки това, там където имаме пропуски, ще направим всичко възможно при следващи случаи да не се повтарят“, обобщи Станислав Дечев.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?