Следвайте ни

226 искат оставката на вицето Симеонов

viber icon

226 души от Хасково и Димитровград  са се включили във фейсбук инициатива за оставката на вицепремиера Валери Симеонов до обяд днес. Насрочените събития са от днес до 31 октомври от 18 часа.

„Искаме #оставката на Валери Симеонов от поста заместник-министър председател на Република България! Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата!
Заради това, че изпразни думата "патриот" от съдържание”, гласи призивът, с който се подкрепят майките на деца с увреждания, които настояват за оставката на Симеонов. До това се стигна, след като вицепремиерът си позволи да нарече в телевизионно интервю майките на деца с увреждания "кресливи жени" с "уж болни деца". По- късно в социалните мрежи той обясни, че думите му са били извадени от контекста, но добави, че не се отказва от думите си.  
Премиерът Бойко Борисов поиска от Валери Симеонов извинение, но обясни, че оставката му не е на дневен ред.  
От своя страната Симеонов заяви, че ще подаде оставка, само ако му бъде поискана и от премиера Бойко Борисов, и от лидерите на ВМРО и "Атака". Политическото доверие от "Атака" бе снето. Днес обаче се очаква позицията на ВМРО за исканата оставка. За днес е насрочено  заседание на т.нар. малка коалиция между трите партии. / Марица  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?