2228 тира минаха за денонощие през Капитан Андреево

Пуснато от вчера е движението в ремонтирания 5-километров участък на магистрала "Марица" до пътен възел Ново село

Общо 2228 тира са преминали от 8 ч. вчера до 8 часа тази сутрин през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Влезлите в страната ни камиони от съседния пункт Капъкуле са 1144, а обработените товарни автомобили в посока Турция са 1084.

Пуснато от вчера е движението в ремонтирания 5-километров участък на магистрала "Марица" от ГКПП Капитан Андреево до пътен възел Ново село, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Трафикът на всички българските гранични контролно-пропускателни пунктове тази сутрин е нормален, уточниха от ГД "Гранична полиция".

През ГКПП Маказа - Нимфея се пропускат автомобили до 3,5 тона. 
Всички влизащи в Гърция пътници трябва да имат предварително попълнен формуляр и получен QR код. Българскитe граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен  PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция  или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген от 30 до 180 дни от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Гражданите, пристигащи от т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза Република България), ще могат да влизат и с отрицателен бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа, може и на хартиен носител. 
Тези изисквания важат и за деца, навършили 12 години. 
Представители на гръцките медицински власти извършват избирателно бързи тестове на влизащи в Гърция. 
През ГКПП Ивайловград и ГКПП Златоград гръцките власти не пропускат превозни средства и пешеходци. 

Българските граждани, желаещи да преминат през граничните пунктове с Турция, трябва да представят отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2, не по-стар от 72 часа, бърз антигенен тест, не по-стар от 48 часа или сертификат за ваксинация срещу ​COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували коронавирус в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.
Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства, децата до 6-годишна възраст и подрастващи под 18 години, които пътуват с родители с ваксинационен сертификат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?