Следвайте ни

2102 нарушения в региона засякла инспекцията по труда

viber icon

2 102 нарушения на трудовото законодателство са констатирали за изтеклото полугодие в  региона от Дирекция "Инспекция по труда". 994 от нередностите са отчетени при трудовите правоотношения. Останалите 1 107 са за пропуски при задължението за осигуряване на здраве и безопасност при работа.

Данните отчете вчера в Хасково шефът на Териториална дирекция "Инспекция по труд" Кирчо Кирев. По думите на директора, вследствие на отчетените пропуски, от началото на годината досега са съставени 66 наказателни постановления за нарушения на трудовото законодателство.

"62 са влезлите в сила наказателни постановления за общата сума от 55 650 лева. Във връзка с наложените в страната  противоепидемични мерки са извършени 66 проверки", коментира още Кирчо Кирев. 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?