25

210 от Хасковско са вписани в регистъра на хазартно уязвимите 

210  души от хасковска област са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента, съобщиха от  НАП.  

След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, в края на миналата година НАП поднови поддържането на този списък. Регистърът не е публичен. Достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и хазартните оператори. 

За да спазят изискването да не допускат посетители, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронната услуга „Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта“, която е активна в е-портала на НАП. За целта те трябва да подадат заявление за достъп с квалифициран електронен подпис (КЕП), което се потвърждава от служител на НАП.

Всеки, който смята, че не може да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва в тях, може да подаде Искане за вписване в регистъра, обясняват от НАП Хасково. Документът може да се внесе на място в офиса на агенцията или да се изпрати по имейл: [email protected], като в този случай трябва да е подписан с КЕП. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?