25
Следвайте ни

21% заетост на  хотелите в Хасково през октомври 

viber icon

Едва 21.1 на сто е била заетостта на местата за настаняване в хасковска област през октомври. Тя е над средната за страната, която е 17.5 на сто, показват данните на НСИ.

Браншът сериозно пострада в пандемията, тъй като тя намали пътуванията по работа и тиймбилдинг, на които основно разчитат местните хотели. 

32  са хотелите с над 10 легла в областта. В тях за октомври е можело да се реализират 48 191 нощувки, но те са 10 207. Хората, отседнали тук са 4923, от които 1971 да чужденци.  Средно по два дни остават тук посетителите. Реализираните проходи от нощувки им са 244 000 лв., показва още данните на НСИ.

Статистиката за декември вероятно ще е различна, тъй като все повече хора посрещат Коледа и Нова година извън дома. За Нова година вече е невъзможно да се намери свободна къща за гости. Те не се наемат поне за две нощувки.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?