25

2000 лв. глоба отнесе гражданин за боклуци във Върбово 

86 проверки на 80 обекта в областите Хасково и Кърджали извърши регионалната екоинспекция през ноември. Дадени са 38 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 6 акта и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 2600 лв. Събраната сума от санкции и от наказателни постановления, включително за предишни периоди, е 15 173,39 лв. , съобщиха от РИСВ.

Издадено е наказателно постановление за 2000 лв. на физическо лице за неизпълнено  предписание за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в харманлийското с.  Върбово. На 2 фирми от Свиленград са издадени наказателни постановления за реализация на инвестиционни предложения без провеждане на процедура по оценка за съвместимост

За неподдържане на пречиствателно съоръжение в техническа и експлоатационна изправност са съставени актове на винарска изба в Ивайловград, на ракиен казан в Хасково и на Община Харманли за пречиствателната станция в с.Бисер. Съставени са 2 акта на ТЕЦ „Марица- 3“ за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Комплексното разрешително при извършен собствен мониторинг за месеците юни и септември 2021. Акт е съставен и на фирма за неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в Симеоновград.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища: в местността „Чорклена“ край Харманли, между селата Манастир и Книжовник и две в землището на димитровградското село Бодрово. На „Зеления“ телефон са постъпили 21 сигнала. За лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора е изпратен един екземпляр защитен вид птица- горска улулица в безпомощно състояние, казаха още от Инспекцията.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?