25
Следвайте ни

20 ученици от Транспортната гимназия бяха на стаж в Португалия 

viber icon

Практиката в Португалия, в която участваха 20 ученици,  бе първото пътуване на възпитаници на Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии   след декември 2019 г. Тя се проведе в 10 автосервиза в далечната държава и бе изключително полезна за учениците, съобщиха от гимназията. 

Практиката  се осъществи по “Por2Auto“ на програмата „Еразъм+“, а днес бяха отчетени резултатите и пред родителите. 

Подготовката за практиката в Португалия бе сериозна и започна с подбор на участниците. Избраните се включиха в допълнително обучение по английски език, фокусирано върху техническа терминология;  запознаване с историята,културата и традициите на Португалия, както  и допълнителна подготовка по специалността, свързана със съвременните тенденции в автомобилния транспорт.

Учениците се явиха на писмен тест по английски език, на интервю и на тест за знания за Португалия. Направиха  разработки по тема, свързана с транспорта. 

Практиката се проведе в град Барселос  от 24 юли до 7 август 2021 г.. Учениците работиха  в 10 автосервиза, в които доизградиха уменията си, придобити в обучението  в гимназията.  

Бяха настанени в удобен и уютен кампус на организацията – домакин  с удобни стаи, басейн, спортни съоръжения. 

Освен всекидневната работа в автосервизите пътуването им бе съпътствано от интересна културна програма- пътувания до емблематичните градове Порто,  Брага и първата португалска столица Гимараеш. Младежите видяха  Атлантическия океан, запознаха се д  исторически и културни обекти в португалските градове и  традиционния начин на живот на страната- домакин.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стажантът

Стажантът

13.10.2021 | 16:02

Да, браха портокали и кайсии, после като завършат да знаят, какво ги чака!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?