Следвайте ни

20 см сняг в Хасково, спря токът в Тракиец

viber icon

Повече от 10 часа продължава интензивния снеговалеж в община Хасково. Над 20 см е плътната снежна покривка в града, на места има доста по-големи навявания. Всички основни булеварди в Хасково са изчистени и проходими. В кварталите също се чисти интензивно. Най-сериозен проблем са паркираните на уличните платна автомобили, които затрудняват снегопочистващата техника.

Десетки са сигналите, постъпили на дежурния телефон в община Хасково, за счупени и паднали на уличното платно клони на дървета. Всички те са отстранени своевременно от дежурните екипи на „Екопрогрес“.

Електрозахранването в с. Тракиец е прекъснато. Този сигнал още през нощта е предаден на EVN. В с. Нова Надежда заради сложната метеорологична обстановка е спряло уличното осветление. Днес „Екопрогрес“ ще работи по отстраняване на аварията. Навсякъде в община Хасково пътищата са проходими. Снегопочистването продължава.

От община Хасково призоваха гражданите, които нямат неотложна работа с личните си автомобили, да не излизат днес с тях, за да не се затрудняват обществения транспорт и снегопочистването.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?