25
Следвайте ни

20 млн. лв. ръст на платените данъци и осигуровки в Хасковска област

viber icon

С над 20 млн. лв. нарастват приходите от данъци и осигуровки, събрани от НАП в Хасково към 30 септември тази година спрямо същия период на 2020-та, сочат данните на приходната администрация. 

Това е пореден месец с ръст в постъпленията, след като към 31 август Агенцията в Хасково отчете 19 млн. лв. повече постъпления в сравнение с миналата година, напомнят от офиса на данъчната администрация.  

Над 238 млн. лв. са събраните общо публични приходи от данъчните в областния град за деветте месеца на годината. С 5,5 млн. лв. нарастват данъчните приходи, събрани от офиса на НАП в Хасково. Със 7,6 млн. повече от септември 2020 г. са осигурителните вноски за държавно обществено осигуряване. Здравните осигурителни вноски, събрани в Хасково и областта растат с 3,8 млн., а тези за допълнително задължително пенсионно осигуряване  – с 2 млн. лв. 

„Резултатите са добра новина не само са бюджета, но и за цялото общество“, коментират от приходната агенция. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?