Следвайте ни

20 двойки със средства за ин витро от общината

viber icon

 

20 двойки са одобрени за финансиране на ин витро процедури от бюджета на Община Хасково. Комисията е допуснала всички, подали документи защото те отговарят на критериите заложени в Правилника за финансово подпомагане на процедури ин витро и ин виво  на семейства и лица живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми.

Сумите се отпускат на лечебни заведения за асистирана репродукция , посочени от заявителите, които имат подписан договор  с Националиня фонд Ин витро.

В бюджета на Общината тази година са заложени 100 000 лева за финансиране на процедури ин витро и ин виво. Правилникът предвижда всяка двойка да получи по 3 хиляди лева, но по предложение на комисията, оценяваща кандидатите е внесена докладна в Общинския съвет за промяна. Те ще бъде разгледана на предстоящото заседание на 31 май 2, като предложението е всеки един от кандидатите да получи по 5 хиляди лева.

10 бебета са родени след процедура инвитро, подпомогната от Община Хасково със средства от бюджета за 2017 г. Тогава бяха отпуснати средства на 32 двойки. Общата сума е 75 000 лв. През 2018 г. са подпомогнати 22 двойки отново общо със 75 000 лева.

В общината до сега е постъпила информация за  10 бременни жени, които са получили помощ в предходни години. На много от двойките им предстоят процедури след назначено лечение или манипулации.

От 2014 г. насам община Хасково е подпомогнала общо 97 двойки с репродуктивни проблеми.

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?