Следвайте ни

20 008  ваксинирани срещу COVID-19  в Хасковска област 

viber icon

20 008 са получили ваксина срещу COVID-19 в Хасковска област. Хората, които имат и втора доза вече за 4 122, съобщиха от РЗИ.

Ваксинирането ще продължи и в празничните  дни. През май хората, на които бе поставена първата доза от АстраЗенека трябва да получат втората. Те знаят предварително датата на процедурата. Онези, които се откажат от втората доза, ще трябва да изчакат преди да получат друга ваксина, според препоръките на МЗ.

Мобилен екип  посещава трудно подвижни хора, пожелали имунизация в областта. Миналата седмица 8 са заявили желание, за тази други 5, казаха още от РЗИ. Мобилният екип ще работи докато има желаещи. 

Има достатъчно ваксини, днес хасковската инспекция е получила още от препарата на Пфайзер. Той ще бъде предоставен на личните лекари. Междувременно се изчерпва списъкът от хората над 65-години, пожелали да се ваксинират. Така всеки извън тази възрастова група, който желае , може да се свърже с личния си лекар. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?