25

2 пункта издават карти за временна закрила в област Хасково 

Два от 20-те пункта  за регистрационни карти за временна закрила на бягащите от войната в Украйна са в Хасковска област.  Документът се издава  ОДМВР гр,упа „Миграция“ в паспортна служба и в Районното управление в Свиленград, съобщиха от правителствената пресслужба. . 

По последно обобщените данни, които са от 18 т.м., в областта има 201 бежанци от Украйна. В страната са влезли над 100 000 украинци, от тях близо 50 000 са останали.   

МТСП е институцията за подпомагане на желаещите подкрепа, чрез дирекция „Социално подпомагане“. Условието е да имат документ за самоличност, след това да са привързани към конкретно място на живеене, за да получат като лица в риск еднократна помощ от 375 лева. Ако пребиваването им продължи до следващ отоплителен сезон, те ще имат и помощ за отопление. Предвидено е право на доплащане, ако при тях има настанени деца за отглеждане.

Европейският съюз вече утвърди предложение със законов характер, даващо възможност на държавите-членки да използват неусвоени средства от оперативните програми до 2020 г. за покриване на статута на временна закрила. България също разполага с такива средства. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?