Следвайте ни

2 предприятия имат интерес да работят на летище „Узунджово“  

viber icon

Реализацията на проекта за индустриална зона  на бившето летище Узунджово няма да стане лесно и бързо. Първо трябва да убедим държавата, че проектът е приоритетен. Това заяви Пламен Панчев от Тракия икономическа зона пред общинските съветници, които в момента разглеждат предложението за предварително съгласие за продажба на терен от летището.

За сега двама са инвеститорите, проявили интерес да работят тук-  преработвателно предприятие и от сферата на логистиката, каза още той. Енергийна независимост, умно управление на отпадъците и водите, са част от приоритетите в подобни зони. 

Смисълът на проекта за индустриална зона на летище Узунджово е да повиши благосъстоянието на региона. Това вече се случи в Пловдив, в зоната там има 20 предприятия, за които работят още 50. Проектът тук е общ за Хасково и Димитровград, както и за останалите населени места в областта. За реализацията ще се използват възможностите на Плана за възстановяване и развитие, каза още Панчев. 

Според него има недостиг на работна ръка, но не и на качествена. Ако тя бъде обучена, квалифицирана, ще може да се развиват високо технологични производства. Вече са водени разговори с кметовете на на Хасково и Димитровград за необходимостта училищата да подготвят кадри. Бавно, но системата на образованието се променя, каза още той.

С 31 гласа „за“, 6 „против“  и 1 „въздържал се“, общинските съветници осигуриха зелена светлина на проекта, като дадоха предварително съгласие за продажба чрез търг или конкурс на терена на  “Тракия икономическа зона- юг.”

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?