Следвайте ни

2-ма млади мъже с К-19, 91 станаха случаите в Хасковска област 

viber icon

Двама млади мъже са новооткритите в коронавирус в Хасковска област за последното денонощие. Един от тях, 30-годишен мъж от Димитровградско, е настанен в Инфекциозното отделение на хасковската болница. Другият е  27-годишен от община Ивайловград, на който е връчено предписание за поставяне под карантина и контактните му лица са установени.   

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково до сега, са 91. От тях 6 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, 32 са  на домашно лечение, 2- ма починали, а излекуваните са 50.  В данните влизат и обявените за последното денонощие четирима напълно излекувани, регистрираните 2 нови случая и вторитят починал. Общо под карантина на територията на областта са поставени 274 човека. 

За последното денонощие в областта на направени три проби, те са отчели отрицателен резултат. На 29 юли от РЗИ взе 35 проби за наличие на COVID 19. 27-те в Дома за стари хора-Ивайловград  са отчели отрицателен резултат. Отрицателни са и трите повторни проби, направени в Дома за възрастни с психични разстройства в  с. Радовец. От останалите пет контролни проби - четири са отчели отрицателен резултат и една положителен. Напълно излекувани са две жени на 39 и 62 години и двама мъже на 42 и 48 г. от община Димитровград. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момче от община Ивайловград.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?