Следвайте ни

2 м е водата в гаражите на „Ривърхаус”

Кметът Добри Беливанов свика Кризисния щаб днес, за да се анализират щетите от проливния дъжд снощи. В заседанието участваха представители на Пожарна, Полиция, Общинска полиция, ВиК .

За по малко от час в Хаково снощи  се изсипа 62 литра дъжд на квадратен метър. Огромното количество вода нанесе щети най-вече по улична инфраструктура, има наводнени магазини , мазета поздемни гаражи.

Няма бедстващи или пострадали хора, няма прекъснати пътища до села в общината. Всички улици в града са проходими, отчете щабът.

Установено е пропадане на част от мост над дере по бул „ Никола Радев“ / пътя за кв.“Болярово“/ Свлякла се е земна маса в продължение на около 6-7 метра от тротоара на пътя, подкопан е с около 20 сантиметра и асфалта. Това наложи ограничаване на движението в този участък на платното, тъй като  има вероятност да пропадне.  От ОП „Екопрогрес“ поставят  необходимата сигнализация със знаци и ограничителни ленти в участъка. 

Наводнени приземни етажи на къщи има на улица „ Пионер“, където ситуацията се създава от недостатъчен дебит на канализацията и запушване с боклуци от близкото дере. Там ще бъде изпратена техника от ОП „ Екопрогрес“ ,за да изчисти инертните материали“, а от ВиК Хасково ще осигурят машина „Вома“ за почистването на канализацията.

От пожарната продълават да отводняват мазета, асансьорни шахти  и подземни гаражи. Към този час се изпомпва водата с дълбочина над два метра от комплекс „Ривърхаус“ / новите сгради между Кауфланд и Лидъл/ , отводняват се още помещения на улица „Тутракан“.

Повече от 20 отводнявания са извършили от снощи до днес служителите на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „Ихтиман“ и „ Драгоман“

Общо 110 сигнала са получини снощи от дужурния в община Хасково. Част от тях са на граждани, други са препредадени от тел 112.

Без ток са били селата Нова Надеждаи Узунджово, прекъсване на електричеството е имало и в хасковските квартали „ Куба“ , „ Любен Каравелов“  и „ Ручока“ Още снощи е възстановено захранването. Наводнени са денонощен магазин до Бизнесцентъра, Магазин за цветя до  Бизнесцентър2, магазин за авточасти на бул „България“. И към този час продължава разчистването на нанесените щети от бурята от рботници на ОП „ Екопрогрес“ и на почистващата фирма “Грийн партнърс“ .

 

 

 

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?