Следвайте ни

Голяма фирма затвори, 2400 служители без работа до 5 април

viber icon

Спирането на дейността на „Язаки“ засяга около 2470 служители в производствената база  в Димитровград, съобщиха от фирмата. Както писахме вчера, заводът няма да работи до 5 април. 

„Язаки“ преустановява масовото производство на заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г. Тези мерки са взети в отговор на повишаващото се разпространение на коронавируса COVID-19, в изпълнение на местните и националните здравни разпоредби и мерки за безопасност, както и на спирането на производството на превозни средства и оригинално оборудване за автомобили от страна на много клиенти на компанията.

В глобален мащаб над  20 регионални производствени обекта на „Язаки“ или са прекратили всички операции, или са въвели частично спиране на дейността от този момент до 30 март. Очакваните дати за възстановяване на дейността, обаче, могат да бъдат променени, за да се отговори на разпоредбите на местните и националните власти и на рестартирането на дейността на производителите на оригинални части и автомобили, казаха още от фирмата.

От там не уточниха в каква отпуска са служителите. „При преустановяването на операциите компанията работи в тясно сътрудничество с Европейския работнически съвет и със съответните органи и представители на служителите във всички държави, за да бъдат използвани по най-добрия начин всички налични възможности на трудовото законодателство“, гласи изявлението на компанията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Grand Funk

Grand Funk

24.03.2020 | 18:36

Язаки може изобщо да не заработи. Всички големи автопроизводители затвориха заводите в Европа .И не заради вируса,а защото от години свръхпроизводството на автомобили се прикриваше доста умело.А в създалата се ситуация продажбите ще им паднат с 50%.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?