Следвайте ни

2541 лв. за Миша събраха художниците от Димитровград

viber icon

2 541 лв. за лечението на 7-годишната Михаела от Димитровград събра при откриването си снощи изложбата-базар на местни творци и деца от две арт школи. Със съдействието на Клуба на дейците на културата със 100 процента дарения на творбите си в благотворителната експозиция се включиха близо 50 автори- 18 художници, 6 приложници, 4 поети и писатели и 20 деца от школата по керамика с ръководител Гроздан Грозев и по изобразително изкуство "Колорит", водена от Калина Тонева. Картина с пъстър слон на 10-годишната й възпитаничка Мина Илиян Динева бе откупена от близки на малката Михаела и тя ще бъде подарък за нея. Мина Динева е четвъртокласничка в ОУ „Пенчо Славейков”, където днес бяха поставени 2 дарителски кутии от кампанията "Бъдеще за Михаела". Дарителска кутия има и в зала "Асен Крайшников".

Изложбата откриха председателят на Клуба на дейците на културата и на комисията по култура в димитровградския парламент Гроздан Грозев, секретарят на клуба Анелия Радева и младата художничка Калина Тонева, чиято е инициативата. Те благодариха на всички, включили се в нея за каузата "Бъдеще за Михаела".

Днес и утре от 10.30 до 15 ч. експозицията в зала "Асен Крайшников" ще бъде отворена за посетители. В понеделник ще бъде обявена окончателната сума, събрана от изложбата-базар и средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.

В интернет дарителската платформаHelpkarma до момента дарителската кампания "Бъдеще за Михаела" е набрала € 46 285. По дарителската сметка постъпленията са 64 000 лв. Концерт, организиран в Гълъбово снощи от колеги на бащата на Михаела, добавя към тази сума още 4 800 лв.

Семейството на Михаела сърдечно БЛАГОДАРИ на всички, които участват в кампанията за спасяване на малкото им момиченце!

Не сме очаквали такава подкрепа в този толкова труден за нас момент и сме развълнувани и трогнати! Добротата на толкова много хора ни зарежда с надежда, дава ни сили, както и на Мишето, която от Детската онкология на УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив изпраща на всички, съпричастни към каузата една голяма усмивка, споделят родителите й Пепа и Венцислав Ангелови.   

Дарителска сметка:

УниКредит Булбанк, клон Димитровград
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

BIC UNCR BG SF
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?