Следвайте ни

2 000 викат „Оставка“  в Хасково

viber icon

Поне 500 души дойдоха на свикания протест срещу безобразията в България пред кметството в Хасково. Някои носеха плакати с лика на вицепремиера Велери Симеонов с надпис оставка, други- срещу високите цени на горивата. Пред множеството млада жена заяви, че гласът им се чува и че иска спокойно бъдеще за децата си. С викове „Оставка“ и свирки  хората тръгнаха към празната сграда на областа аднимистрация. Попитани само оставката на вицето ли искат или на цялото правителство, организаторите, казаха, че не са решили още. Те обаче бяха категорични, че не искат повече да бъдат работещи бедни.

Протестът бе охраняван от униформени и цивилни полицаи. Походът бе съпроводен от песента на Слави Трифонов „Няма такава държава“, пред паметника на Незнайния войн прозвуча химнът , а след него мелодията на „Моя стнана“ на покойния Емил Димитров, чиито права бяха предоставени от наследниците му на БСП.

От пл. „Свобода“ протестиращите бяха призовани да се оправят към „Кърджалийска“, за да брокират главния път. По пътя им към тях се присъединяваха още хора и стигнаха около 2000.  Придружавани от патрулки хората тръгнаха към изхода на Хасково и на практика движението към Кърджали бе невъзможно. След това протестът се върна към центъра на Хасково, за да се отправи към изхода за Димитровград.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?