25
Следвайте ни

197 от 27 партии се борят за 8 места в НС от Хасковска област 

viber icon

197 кандидати се борят за 8 депутатски места от Хасковския район на предстоящите на 14 ноември избори. Претендентите са от 27 партии и коалиции. Много от тях са кандидати за пореден път, други са абсолютно нови лица. 

Сред  мераклиите за народни представители  преобладават икономистите, не липсват адвокати, 3-ма са ветеринарните лекари- Георги Станков, Стефка Здравкова и Пламен Пасков. Има също журналист, артист и дори световна шампионка по аеробика. Това е Дарина Пашова, втора в листата на Демократична България. Спортистката е сред новите кандидат- депутати.  Нови са и претендентите от най- младата политическа формация „Продължаваме промяната“. Асен Василев, бивш служебен министър, е водач в родния си град, втори е Атанас Атанасов, хасковлия, артист, живеещ в Лондон, но здраво свързан с родното си място млад човек. 

Отиваме на избори за трети път тази година и почти няма промяна в подредбата в сравнение с  вота от юли. Основните партии не смениха водачите си, но направиха размествания в по- задните места. Дългогодишният депутат Делян Добрев е начело на ГЕРБ-СДС, следван от първенеца по преференции д-р Георги Станков, на трето място е Стефан Димитров. Кибритя, който бе предизборната атракция през лятото, е на позиция 12. 

Пловдивчанинът Владимир Маринов отново води лисатата от кандидати на БСП, след него е поставен хасковският общински съветник  Виктор Годжов.  

Сезгин Мюмюн оглавява и този път листата на ДПС,  а  Катя Панева - тази на ДБ. Известният хирург от столицата д-р Силви Петров води листата на „Има такъв народ“, следван от хасковлията Петко Кущирев. 

Промени има и в листата на  „Изправи се.бг!Ние идваме!“. Тя трябваше да се оглави от Татяна Дончева, но явно в партията се сетиха, че през юли  вкараха  депутат от  Хасково, залагайки на местен човек.  Така вместо Дончева на първо място дойде Николай Колев. 

За пореден път  Атака издига Павел Шопов за водач от Хасково. Партията не влезе в  Народното събрание през лятото. 

Димитровградчанинът Славейко Иванов води листата  на коалицията „Национално обединение на десницата“,  в която са партиите на Цветан Цветанов и Петър Москов. Те също не успяха да влязат в НС. 

Водач на  коалицията  „Патриотичен фронт – НФСБ, БДС „РАДИКАЛИ“ и БНДС „Целокупна България“ е Камен Караянев, дълги гадини свързван  със СДС. 

Листа  с по 16 кандидати регистрираха ГЕРБ- СДС, „Възраждане“, ДПС, ДБ,  ИБГНИ.  Най- късата е тази на „Пряка демокрация“ с един кандидат - Петър Клисаров. По двама кандидати имат „Правото“, „Благоденствие, обединение, градивност“ и „Бригада“и „Български съюз за директна демокрация“.

В предишното, кратко съществувало Народно събрание, Хасково имаше представители и от шестте парламентарно представени партии. ГЕРБ- СДС и ИТН имаха по двама депутати,   а по един  ДПС, БСП, "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!".  Предстои да видим кои и за колко дълго ще изпратят  в НС този път избирателите от региона. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?