Следвайте ни

1903 от Хасковска област получават 35 кг храни от БЧК  

viber icon

От днес до 16 април поетапно ще се предоставят индивидуални хранителни пакети на 1903 лица, определени от Агенцията за социално подпомагане в област Хасково, съобщиха от БЧК.

 Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг, съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Право на пакетите имат лица, получаващи топъл обяд от общините, които са  1322 лица; хора над 65 години, живеещи сами, които 175 от цялата област; лица, попадащи в обхвата на процедурата „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” , които в общините Димитровград, Тополовград, Харманли и Хасково, са 345; хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в т.ч., които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина, в тази група за област Хасково са включени общо 61 лица.

     Хранителните пакети ще се предоставят с изключителната подкрепа на общините като раздаването ще се извършва по домовете на хората.

      По време на започващото допълнително раздаване на хранителни помощи ще бъдат предоставени и информационни материали, съдържащи препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.

 

 

 

     

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?