Следвайте ни

19 трудови злополуки в Хасковска област за година 

viber icon

През 2020 г. в Хасковска област са станали 19 трудови злополуки, две от които с летален изход, съобщи директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

През годината Инспекцията е извършила 1135 проверки за спазване на трудовото законодателство,  констатирани са 5344 нарушения и са съставени 220 акта. 

Специално внимание бе обърнато и върху динамичната промяна на условията за труд, породени от епидемичната обстановка. Данните показват, че работодателите изпълняват основните си задължения за осигуряване здраве и безопасност при работа в условия на епидемична обстановка. 

Данните бяха изнесени  на свиканото от областния управител д-р Стефка Здравкова заседание на Областния съвет по условия на труд по повод 28 април - Световния ден за безопасност на труда.

Тя заяви, че безспорно най-голямото предизвикателство в условията на труд през изминалата година е пандемията от COVID-19. 

След заседанието на Областния съвет по условия на труд бе почетен 28 април - Световен ден за безопасност на труда и Международен ден, посветен на паметта на загиналите при трудови злополуки, членовете на съвета поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в област Хасково.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?