112

1824 дела за година в Административен съд - Хасково

1824 са административните и касационни дела, разглеждани през 2023 г. в Административен съд – Хасково, стана ясно от годишния доклад, представен от председателя на институцията съдия Василка Желева. 

От посочената бройка 414 са неприключилите дела от 2022 г., а постъпилите през годината са общо 1410 дела, или с близо 200 повече от предходната година. Средномесечно в съда са постъпвали над 117 дела.

Свършените дела за 2023 г. са 1412, което представлява над 77% спрямо общия брой на делата за разглеждане.

Устойчива остава наблюдаваната и през предходните отчетни периоди тенденция в работата на магистратите от ХАС за срочност при постановяването на съдебните актове. През периода в инструктивния 3-месечен срок са свършени общо над 58% от всички свършени дела през 2023 г.

В Административен съд – Хасково се създават и поддържат пълни електронни копия на делата и се предоставя електронен достъп на страните до тях. Използват се възможностите за електронно призоваване, своевременно се публикуват протоколите и съдебните актове по делата, и на интернет страницата на съда е публично достъпен каталог с предоставяните електронни услуги.

Докладът за дейността на съда беше представен на отчетно събрание в присъствието Атанаска Дишева – член на Висшия съдебен съвет, Георги Чолаков – председател на Върховния административен съд, съдия Йовка Дражева – председател на V-то отделение на ВАС. Гости на събитието бяха и Миглена Тянкова – и.ф. председател на Окръжен съд – Хасково, зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев и председателите на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев и на Районен съд – Димитровград Огнян Гълъбов.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?