Следвайте ни

177  ще получат помощ в дома си в Хасково по нов проект 

viber icon

Нов социален проект започва в Хасково. 177  души на възраст над 65 г., трудноподвижни, които не могат да се обслужват сами, както и карантинирани, ще получат здравни и социални услуги в дома си  в продължение на 1 г. Подкрепата е свързана с  доставка на храни, лекарства, съдействие  за административни услуги и др. 

Проектът допълва  предишните и осигурява устойчива грижа за хората в нужда, коментира Златка Караджова, началник отдел „Здравни и социални дейности“ в общината. 

Хората, които искат да се възползват от помощта, осигурявана от „Патронажна грижа+“, могат да подават документи от утре в касовия салон. Новата мярка за пръв път дава възможност общините да подпомогнат социалните услуги, делегирани от държавата дейности, да се адаптират  към ковид ситуацията. Предвидени са средства за дезинфекция, тестове на персонала, преграждане на помещения, закупуване на техника за дистанционна работа  и др. Стойността на проекта е 713 416 лв., коментира още тя. 

 

И “Патронажна грижа+“, както и предишните социални проекти, се финансира от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. От предишните три, които са на обща стойност над 1.9 млн. лв., са се ползвали общо 1064 души от общината. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?