Следвайте ни

175 под карантина в Димитровград, чакат 20 защитни облекла за лекарите

viber icon

175 човека са под карантина в община Димитровград. Това са хора под 14 дневно наблюдение и се следят за поява на симптоми на заболяването, съобщиха от Общината.  

От администрацията на Иво Димов благодариха на общинските съветници от ГЕРБ за хуманния жест да дарят възнагражденията си от последния месец за закупуване на апаратура и медикаменти за болницата. 

Общината продължава да се грижи за осигуряване на защитни средства за службите, които са в ежедневна битка със заразата.

В понеделник ще очаква да пристигнат 20 антибактериални защитни облекла за многократна употреба за медиците в МБАЛ “Св.Екатерина”. Облеклата са изработени от плат третиран със сребърни йони и импрегниран срещу влага. 

Вчера има 50 заявки от домоуправители за дезинфектант. Така броя на покритите входове в многофамилни жилищни сгради стават 250. Навсякъде където  се доставя дезинфектант, на входа екипа от общината залепя съобщение, с което уведомява живеещите, за извършената доставка и предстоящо третиране на общите части.

За населените места по селата и Меричлери са раздадени дезинфектанти на кметовете и кметските наместници. Чрез тях и възрастните хора там получиха дарените защитни маски. Също чрез тях възрастните хора от населените места поръчват доставка на храна и лекарства до дома.

Продължава да извършва дезинфекция на улици, тротоари, детски площадки, пасарелката и други публични места. Дезинфекцията се извършва по няколко пъти на ден.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?