25
Следвайте ни

17.5 % се преброиха електронно в Хасковска област

viber icon

Бавно върви електронното преброяване в Хасковска област. Към 21 т.м. едва 17.5 на сто са се преброили на сайта НСИ. В това отношение областта е доста назад от средния процент за страната, който е около 25 на сто, но сме преди съседната област Кърджали, където електронно са се преброили по- малко от 10 %.

Електронното преброяване е препоръчително заради пандемията, освен това то може да се направи по всяко време на денонощието. Преброяването по интернет бе удължено за 30 септември заради проблеми в системата в първите дни. Хората, които изпитват затруднения, могат да посетят временния център в сградата  на Изчислителния център, на бул. „България“. Там на  ет. 6 ги очакват служители от статистическия отдел, които ще им помогнат да се преброят. 

Случайно подбрани домакинства ще попълват данни за раждаемостта и репродуктивните нагласи, както и за миграцията и миграционното поведение на хората в България. Това е извадково изследване и се провеждат успоредно с преброяването.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?