Следвайте ни

16 нови с covid-19, вирусът влезе в Спешното в Хасково, взе нова жертва  

viber icon

16 са новите с коронавирус за последното денонощие в Област Хасково. Това е нов пик.

В Община Хасково са 7 човека на възраст от 47 до 88 г. 4 са новооткритите в Димитровград, където най- младият е на 30 г. По 1 са случаите в общините Харманли, Свиленград, Стамболово и Тополовград 

Последният положителен случай е чужденец на 48 г., чуждестранен гражданин, за който се провежда епидемиологинчо проучване, съобщиха от областния щаб. 

Двама от заразените са медицински персонал от  Центъра за спешна медицинска помощ Хасково. Хоспитализирани през последното денонощие са 7 човека, а останалите са на амбулаторно лечение.

Китайският вирус взе нова жертва. 24-ят починал, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, е жена на 56 г. от община Димитровград. Тя е била диагностицирана на 7 октомври и лекувана в лечебно заведение извън областта. Жената е имала диабет и сърдечно заболяване, починала е вчера.  

Потвърдените в област Хасково случаи вече са 342 души. Хоспитализираните лица в МБАЛ Хасково са 27, от които 4 човека са приети през последните 24 часа. Двама са настанени за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания, един в МБАЛ "Света Екатерина" Димитровград и 4-ма се лекуват извън областта. На домашно лечение са 81 човека, излекуваните са 203 човека.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?