25
Следвайте ни

16.4 % вече се преброиха електронно в Хасковско

viber icon

Около 16.4 на сто от населениета на хасковкса област се е предброило електронно към 11 часа днес, показват данните на НСИ.  Средният показател на страната е 23.4 на сто.

Междувременно 10-на души посетиха изнесения център в Хасково за преброяване сутринта днес. 

Експертите към Статистическия отдел в Хасково ще подпомагат гражданите при процеса на преброяването от  9:00 ч. до 17:00 ч. всеки делничен ден, а през следващата седмица до неделя. Центърът е в сградата на Изчислителен център-Хасково, ет. 6, стая 601. 

Центърът работи с решение на Областната преброителна комисия, на която заместник- областният управител на област Хасково Виолета Желева е председател. 

„Заедно с началникa на отдел "Статистически изследвания - Хасково" Светла Велева решихме, че още в първите дни на кампанията ще направим изнесен помощен център. Отправихме призив и към общинските преброителни комисия да осигурят   такива центрове, където има възможност да бъдат сформирани изнесени приемни“, коментира заместник- областният управител Виолета Желева.

Срокът за електронното преброяване беше удължен до 30 септември. Преброителите започнаха работа на терен на 18 септември в 8:00 ч. и техният ангажимент трябва да приключи в 20:00 ч. на 3 октомври, посочиха експертите от "Статистически изследвания - Хасково".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?