Следвайте ни

1547 се лекуват у дома от вируса, 178 в болници в Хасковска област 

viber icon

За последното денонощие в Хасковска област са регистрирани 61 нови положителни проби на коронавирусна инфекция. 

От извършените  23 контролни проби на заразените в Дома за възрастни хора с психически разстройства в Пъстрогор, 21 са отчели отрицателен резултат, а 2 остават положителни, съобщиха от Щаба.   Предстоят проби и на 28 обитатели и толкова служители в центровете за деца и младежи в Хасково, където миналата седмица пламна огнище на вируса.  

3-ма са починалите за последните 24 часа. Те са двама мъже и жена, на възраст над 77 години. 

В областта случаите на коронавирусна инфекция вече са 3044. Хоспитализираните са 178, на домашно лечение са 1547 човека,  а под карантина - 903.

 Преборилите вируса са 1161. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Делиев

Делиев

10.12.2020 | 15:23

Не желая да обиждам лекарите и цялото съсловие.

Отговори
1 0
Делиев

Делиев

10.12.2020 | 15:21

Всички легла са заети.И ще бъдат освободени,ако някой си тръгне или отлети .Има данни че умират по линейки защото няма места.Линейките вземат болния и обикалят и накрая си го връщат в къщи.В ОАРИЛ се чака някой да почине за да се настани друг.Повечето ги лекуват по телефона в домовете им.Май е по добре да си у дома и ако успееш да пребориш вируса ще бъде.Иначе в болницата....не желая да ко ентирам.Бе желая да обиждам езиците.Те не са виновни,а системата ги доведе до това състояние. Превръщането на болниците в ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА унищожиха лечението ма българина.Той се превърна в банкомат.Точене на здравната каса чрез всеки пациент,а а всъщност за неговото здравословно състояние никой не го е еня.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?