112

1530 танцьори изпъстриха Хасково на "Хайдушка софра" СНИМКИ


1530 танцьори от 53 клуба в страната дойдоха в Хасково на XI фестивала за български хора и танци "Хайдушка софра".

"Благодаря Ви, че сте тук и сте част от неповторимата "Хайдушка софра". В Хасково си знаем, забият ли тъпаните на "Хайдушка софра", значи пролетта е дошла и животът се възражда с пълна сила! Пожелавам Ви успех, много веселие в следващите часове. Шумни и много силни благодарности за създателя на "Хайдушка софра" Мишо Кадиев и неговите "Фъртуни", каза в приветствието си кметът Станислав Дечев. 

По традиция всички се събраха на площад "Свобода", откъдето тръгна дефиле към спортна зала "Дружба" за откриването на фолклорното събитие, което не е с конкурсен характер.

Множеството затвори за известно време бул.  "България" до спортната зала, което изнерви някои от шофьорите в задръстванията.

За пръв път в Хасково дойдоха Русалии от Петрич. Те бяха в челото на шествието.

Организатор на фестивала е Мишо Кадиев от "Фъртуните на Мишо", който водеше шествието заедно с кмета Станислав Дечев. Участниците се представят с две хора, с доказан произход. Всеки клуб ще получи подаръци, плакети и грамоти за участие от Община Хасково и Клуб за български народни танци "Фъртуните на Мишо". За всеки участник са осигурени храна, вода и подарък. Ще бъдат връчени парични награди за най-красива носия, най-млад и най-възрастен участник, клубове, участвали във всяко издание на фестивала.

Фестивалът за народни хора и танци "Хайдушка софра" се осъществява с подкрепата на Община Хасково по Програмата за финансово подпомагане на местната култура за "Утвърдени и значими събития".

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?