25

151 машини ще чистят пътищата в Хасковско  през зимата 

12 530 т пясък, 5100 т сол, 22 т калциев хлорид са необходими за зимното поддържане на пътищата от I, II и  III клас в хасковска област. За автомагистрала „Марица“ необходимите количества са 1000 т сол и 100 т калциев хлорид. 34 машини трябва да се грижат за проходимостта на магистралата, а на останалите пътища от републиканската мрежа- 117. Това стана ясна на днешното заседание за зимната подготовка, свикано от областния управител инж. Минко Ангелов. 

На него институциите заявиха, че имат готовност за посрещнат зимата. Сключени са договори с изпълнители за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа в областта. Единствено Община Маджарово е в процедура, но до 10 дни ще стане ясна фирмата, която ще поеме  снегопочистването. От Община Тополовград и Община Харманли сигнализираха за проблем с невъзстановената асфалтова настилка след отстраняване на ВиК аварии.  Проведена е обществена поръчка за възстановяване на улични настилки, тротоари и шахти след отстранени ВиК аварии, заяви областният управител. 

В момента се извършва ремонт пътя Хасково – Пловдив в частта, която се намира в област Пловдив. От Пътно управление изразиха надежда да бъдат намерени средства за обновяването и на участъка в област Хасково.

Има проектна готовност и за път III-5509 Свиленград – Щит – Маточина. Ще се търси финансов ресурс, тъй като участъкът е от изключителна важност за служителите от Гранична полиция, които отговарят за охраната по границата,  стана ясно още на заседанието. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?