Следвайте ни

150 лв. депозит при настаняване в общинско жилище в Хасково 

viber icon

Да се приеме нова наредба за общинските жилища,  предлага кметът на Хасково Станислав Дечев. Мотивите са синхронизиране със законодателството, равнопоставеност между хората, които се нуждаят от подобна подкрепа, да се поддържа общинският жилищен фонд,   

Според текстовете на новата наредба, която ще бъде  разгледана на предстоящо заседание на ОбС, срокът за настаняване в общински жилища не може да бъде по-дълъг от 5 години.

За всеки подписан договор за наем се заплаща депозит в размер на 150 лв.Сумата ще бъде възстановявана след прекратяване на наемните правоотношения и при представяне на бележки за платени консумативни разходи.  В случай, че наемателят не е заплатил всички разноски по договора и жилището се нуждае от частичен ремонт, депозитът ще се задържа.

Договорите ще се прекратяват ако не се плаща наем или или на консумативните разноски за отдаденото под наем жилище или общи части на етажната собственост за повече от 3 месеца, както и неплащане на такса за битови отпадъци.

Ще се създаде картотека на лицата от трите целеви групи, които имат право да бъдат настанени в социални жилища, изградени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. 

Както писахме преди време, общината има намерение да продължи изграждането на започнатите преди години блокове до ВиК.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?